Craaaaving!

Jaaa, jag vet jag har en brooken foot, men det spelar ingen roll. JAG VILL HA DESSA! Geee mig så blir jag lycklig (lite illa men väldigt sant)!


A walk down memory lane..

 

Idag har jag äntligen börjat ta tag i något som jag egentligen skulle ha börjat med för länge länge sen. Skriva dagbok om resan. Anna och Malin har varit så superduktiga och alltid gett mig lite halvångest. De har skrivit nästan varje dag sen starten den 28januari. När man läser deras små historier från exakta datum så känns det precis som att man flyger tillbaka i tiden till den dagen och upplever samma sak igen. Helt underbart! Så nu, såhär 8månader senare så tänkte jag då börja. Jag har lite att ta igen minst sagt haha. Idag har jag hunnit skriva om Bangkok. Yey! Denna sinnessjuka storstad! Här kommer ett utdrag:


29 Januari 2010

 

"Wooow, det första som slog mig var hettan! Fuktigheten i luften slog en right in the face när flygplansdörrnarna öppnade sig och man kom ut i den tropiska fuktigheten.
Tog taxi och blev totaltlurade på priset men som vi endå tyckte var skitbilligt. Vilket kap för thai taxichauförer! Framme på hostelet så är vi alla i extas. Vilken otrolig storstad! Bangkok är gigantist! Har svårt att tänka mig att det finns något slut på staden. Och vilket kaos av miljöer, byggnader, lampor, asiater, bilar, tuk´tukar, turister. Allt i en sjukt stor helt galen mix. Jag blir snurrig bara av tanken av denna stad!

Vi som aldrig varit i asiatiska länder förut (typ JAG!!!) fick en chock av priserna. för 7kr kan man få en måltid. Dock blev vår första måltid på resan inte thaimat utan italienskt haha.(Sjukt typiskt oss) Vi åt pizza, tomatsoppa och garlic bread med vattenmelons shakes (något som vi lite av överkonsumerade under resten av resan)"

 

Bilder tagna av oss i en av världens mest livfulla städer, Bangkok!

 

Efter den 16timmars buss söderut från Bangkok, och vi närmar vi oss östkusten och allt den har att erbjuda:

2 Februari 2010

"Solen gick upp och jag minns känslan jag hade. Känslan att vara ute på egen hand, vara fri som en fågel och göra allt det där man längtat efter. Det är vi och världen nu. Jag och Malin gick lösa med våra kameror på bussen innan vi ens kommit nära kusten. Vi var helt betagna av de coola bergen, de gröna frodiga fälten och den otroligt stora kulturskillanden från sverige. Hade aldrig sett något liknande men tillslut var vi ialla fall framme. Det var så att man ville tappa andan! På en pir, omgivna av turkost vatten och bara öar i alla tänkbara formar framför en.  Paraplydrinken, hängmattan, beachpartyt kändes så nära nu att jag kunde ta på det! Detta var precis vad jag längtat efter! Paradise here i come!"



Ahhh, sweet memories! Kul att man inte visste hur mycket mer som väntade än när man var lost i Bangkok. Om någon hade berättat för mig då om alla äventyr som vi skulle vara med om de nästkommande månaderna så skulle jag aldrig trott dem.
Detta har varit, är och kommer bli mitt livs resa!

O V E R A N D O U T

My life right now...



Haha, jag lever verkligen ett tufft liv må jag säga. Går upp vid 12 varje dag, ser folket gå till jobb, komma hem från jobb. Jag ör inte speciellt produktiv just nu. Det största projekten jag gör om dagarna är att hoppa ner några hundra meter till stranden till Malin och Anna så de kan smyga ut så mycket gratis fika som jag kan få i mig. Igår gjorde John mig sällskap och vi satt o njöt av lördags solen först hos Malin där vi fick lunch. Sen hoppade vi vidare 10meter till Anna o åt efterrätt med kaffe. Helt okej! Jag var även på massage och ögonbrynsbehandling.  Galet skönt och galet behövligt. Mina axlar och armar dödar mig med tanke på hur mkt de får stå ut med nu när jag numera kan kallas kryckelikryck tjejen.

Lite bilder jag tog häromdagen. Anna serverar, Bondi beach och min fika bestående av Icecoffe shake o Banankaka. Helt underbart att sola, lyssna på ipoden och läsa sista twilight boken (ja du hörde rätt prillan, jag läser den just nu! ;)


Sedan Pga att John var ledig tog tjejerna o jag hag i situationen och bad på våra bara knän (vi hade nog kunnat göra det om det skulle krävas) om John kunde laga middag till oss. För er som inte vet så bor vi med John och Linus, två ytterst härliga pojkar som har den unika talangen att laga så god mat att man skulle kunna döda för den. Min mamma har fått ny konkurrens och det gillas inte av henne! Vi sitter bokstavligt talat och skriker när vi äter deras mat. Man vill inte att den ska ta slut. Okej, haha ni fattar kanske poängen. I alla fall så gjorde John carbonara till oss igår. Carbonara är vår heliga graal i maträtter. Under denna resan vet jag inte hur ofta vi har sprungit två varv runt städer i jakt på carbonara. Som vanligt lyckades John med sina magiska fingrar åstakomma heaven in our mouth. haha

Woho, nu ska jag försöka fixa en ny lgnhet att flytta till. Vi är brutalt trötta på vår hyresvärd som vi har nu och vill bara till ngt nytt. Även fast vi bor jäkligt bra, 2min från stranden, stort med 4rum o med trädgård, internet o tvbox så får han oss att vilja flytta. Varför? För att han är en 40årig Rysk bodybuilder som alltid går halvnäck,  spänner sig o har solat isönder sig i solarium. Han är stressig, helt omöjlig att prata med och läskig. Härlig knutt va?

Så nu blir de till att hitta något annat som vi kan bo i tills vi ger oss ut på vår lilla Roadtrip!!
Wiihoo

.O V E R A N D O U T.



Love never fails


Allright, då tänkte jag alltså starta en till ny blogg.
Jag vill tro att jag ska klara av det denna gången ock uppdatera så ofta jag kan.  Vi får helt enkelt se ;D


Känner speceillt nu efter min olycka att jag verkligen behöver skriva av mig lite. Just nu så sitter jag i vår (Malin, Anna, Linus, John)s lägenhet i Bondi Beach, Sydney o försöker planera ut mitt liv efter hemkomsten till sverige om 4månader. 4månder låter mkt i alla andras öron men för folk som reser runt så är 4månader ingeting!! De bara flyger förbi att det enda man hinner se är a wind of dust.




Jag o Malin i vårt älskade Bondi

Har varit ute o rest nu sen januari oh snart rullar september månad in. Helt gaaalet ju!!! I sverige är det min favorit årstid just nu. Sensommar i blandning av höst. Fortfarande varmt i luften och härliga dagar av sol kombineras av lite kyligare kvällar. Man kan ta på sig en extra kofta o halsduk och bara njuta! Här i Sydney fungerar årstiderna lite annurlunda än hemma i sverige. De klagar i när de har vinter (vilket är nu) och det är 20-25 grader!!! Vi hoppar runt i lycka)bokstavligt talat för min del, på ett ben) över att det är varmt som en mild sommardag i sverige och går runt i linne medans australienarna lindar in sig i halsdukar och mössor haha.

Det är dock jääävligt skönt att det är september nu och det blir bara varmare och varmare. När ni går hemma i sverige och fryser rumporna av er så kommer vi ha barberques på stranden, surfa i byron, festa i bara en tunn sommarklänning och bli pepparkaksbruna lagom till jul :D

Följ med våra äventyr i Australien och allt annat världen har i väntan på mig i framtiden!
Välkommen till min blogg, Enjoy!



"Love never fails"
O V E R A N D O U T



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0